Kundcase – Företagsfilm för Aviko Norden

Inför Aviko-koncernens gemensamma uppstartsmöte i januari, var just Aviko Norden ett av de tre utvalda företagen inom koncernen som skulle presentera sig för övriga bolag och ledning, genom en film.

Det som skiljer just detta bolag från de flesta andra inom koncernen, är att de har egen produktion (de flesta andra är rena distributörer), de producerar till skillnad från de andra bolagen inte enbart potatisprodukter, de är mycket flexibla och reaktiva i produktionen, de kan snabbt ställa om sin produktion. Dessutom är de relativt få och har en väldigt platt organisation, på riktigt.

Inspelning hos Aviko Norden

Under inspelningen av en av scenerna

Efter ett inledande möte tillsammans med Aviko Norden, tog vi fram en story, skrev ett manus som sedan översattes av engelsk copywriter. Vi filmade hos Aviko Norden vid flera tillfällen, liksom på restaurang och kök.

Målet var att visa att de verkligen är ett gäng som jobbar tillsammans, ledord “Teamwork”. Att man tar hand om varandra och jobbar tätt tillsammans med sina kunder och leverantörer.

Dessutom användes en av de anställda som speaker, en kille från Irland som trots sin ovana med lite coachning gjorde ett bra jobb. Hans insats både förstärker känslan av teamwork och syr ihop storyn på ett fint sätt.

Inspelning hos Aviko Norden

Produktionstid från första mötet till färdig produktion var tre veckor.

Reaktioner från andra i organisationen efter att ha sett filmen var bl.a.

”Nu förstår vi verkligen hur ni jobbar.”

”Vi fick en mycket bättre bild av ert företag.”

Vill du se resultatet? Maila för länk till video.